Smoothie śniadaniowe z płatkami żytnimi, czyli moc owocowo-zbożowa nieco inaczej

Szczerze, to nie wiedziałem, że płatki zbożowe można wypić.

 

 

A można, i dowiedziałem się tego z opakowania. Po nieco bardziej tradycyjnych sposobach przyrządzenia płatków, które pokazaliśmy w TYM i w TYM wpisie, zostałem nielicho zaskoczony przepisem znalezionym na opakowaniu żytnich płatków Lubella. Zaproponowano tam, by zrobić z nich smoothie owocowo-zbożowe. I o ile w recepturze sugerowanej na opakowaniu wskazano konkretne owoce do wykorzystania w tym szejku :), to główną mocą tego śniadania jest to, że ten miks można przygotować niemal z każdych owoców, które masz pod ręką, no i z garści płatków.

I tak oto w szklance dostajesz prawdziwą bombę zdrowia i energii  od samego rana, szklaneczkę bierzesz na biurko do komputera i radośnie zaczynasz dzień. Albo do samochodu sobie ją weźmiesz, albo w bidonie do autobusu, a co! Dzisiejszy świat stawia przed nami co raz to nowe wyzwania a my na te wyzwania musimy umieć odpowiedzieć 🙂 .

 

Jak przygotować takie smoothie?

Jabłko, kiwi i banana obierz i pokrój. Przygotuj szklankę soku jabłkowego. Owoce razem z garścią płatków żytnich wrzuć do blendera (ręczny doskonale daje rade, nie musi być duży stacjonarny) wlej sok i zmiksuj! Uwaga: gotowe! 🙂 Teraz już tylko siorbać.

 

Moje zdziwienie taką formą przygotowania płatków na śniadanie wynikało z tego, że nie wyobrażałem sobie jak to może smakować. Jak widać mając lat trzydzieści z okładem, nadal można być zaskakiwanym przez życie nawet tak błahymi rzeczami – to jest przepyszne!

Poznajcie też nasze dwa inne sposoby na pyszne śniadanie z płatkami Lubella – domowe ciasteczka on the go – TUTAJ – twoje dziecko je pokocha, oraz  jogurtowe musli – TUTAJ .

 

 

Wpis powstał we współpracy z marką Lubella

Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.