W niedzielę dobędzie się Chrzest Święty Gabrieli.
Przygotowania trwają. Dziś dopinaliśmy szczegóły z Panią Aurelią, Menadżerką Pałacu w Pakosławiu, gdzie odbędzie się uroczystość po Mszy Św.
Bardzo się cieszę, że odkryłam to miejsce, bo oprócz pysznej kuchni (która jest niezbędna podczas takiej imprezy) możemy też liczyć na pokój do karmienia Gabi. Ponieważ karmię piersią nie wyobrażam sobie karmić dziecko w toalecie (a już tak raz było, gdy postanowiliśmy wybrać się ze znajomymi na obiad we Wrocławiu do knajpy POGADUCHY – nie życzę nikomu tak karmić dziecka). Może nasz pokój do karmienia będzie wyglądał, jak ten? 🙂
Podczas rozmowy z Panią Aurelią dowiedziałam się, że:
W Pałacu jest specjalny kącik zabaw dla dzieci (odpowidnie stoliczki, krzesełka, zabawki, kredki, kolorowanki etc) krzesełka do karmienia dzieci, w pokojach hotelowych dodatkowe ręczniki, kocyki, wanienki do kąpieli, łóżeczka z pełnym wyposażeniem a latem ogródek z placem zabaw dla dzieci.
Dla każdej mamy z małym dzieckiem pod imprezy typu chrzest, roczek, wesele – pokój do karmienia, przewjania gratis.
Dobrze, że jest takie miejsce w naszej okolicy, bo inaczej obiad dla 23 osób po Chrzcie Św. Gabi musiałabym zorganizować w domu.
Już nie mogę doczekać się naszego rodzinnego spotkania w niedzielę 🙂
Sukienki na tę okoliczność już czekają na nas w szafie
I buciki Gabi też
W niedziele ma być piękna, słoneczna pogoda. Bardzo mnie to cieszy, bo już miałam wizję zmarzniętych stóp po mszy w kościele i zaczęłam szukać kożucha dla siebie i Gabi, co by nie zmarznąć do szpiku kości. Na szczęście ma być ciepło (ok. 17 st. C), więc po obiedzie będziemy mogli iść z całą rodziną na jesienny spacer do parku przy Pałacu.
Nasze menu, które zaproponowała Pani Aurelia
OBIAD
Zupa: Rosół z makaronem
II danie (3 porcje na osobę)
Rumiany schab na trzy smaki z nutą żurawiny
Zrazy wołowe
Sakiewki z polędwiczki wp faszerowane borowikami
De volaye z żółtym serem
Filet drobiowy w cieście cebulowym faszerowany szpinakiem
Dodatki: Kluski śląskie, Pyzy, ziemniaki, bukiet surówek: marchewka, wiosenna, seler, warzywa gotowane:
brokuł, kalafior, brukselka, kapusta modra, sos pieczeniowy.
Deser: Kawa z ekspresu, herbata wg zamówień indywidualnych + lody waniliowe z sosem malinowym
KOLACJA
Zupa: Barszcz z krokietem
II danie (1 ½ porcje na osobę)
Karkówka grillowania
Udka z kurczaka faszerowane
Polędwiczka w bazylii i pomidorach w słodkim sosie chili
Dodatki: Ziemniaczki talarki, warzywa grillowane, sałatka grecka, sos czosnkowy
Do całości tort od Sowy o smaku Cookies
Jakieś dobre rady dla rodziców, którzy chrzczą pierwsze dziecko?